Yurtdışına çıkıp Amerika’ya gelmemle birlikte çeşitli kültürlerin mutfaklarının lezzetlerini tatma şansım oldu. Amerika’da olmamın ve özellikle de onlarca üniversiteye ev sahipliği yapan Boston’ da olmamın bir artısı da bu şehrin çok sayıda dünya mutfağına ev sahipliği yapıyor olması. Boston o denli uluslararası bir şehir ki sokakta yürürken her milletten insan görmek mümkün. Bu durumda dünya mutfaklarının iyi örneklerinin bu şehre taşınmasına olanak sağlıyor.
Koreli arkadaşlarımla gittiğim, aslında tam olarak Kore restoranı olmayan daha ziyade Kore-Amerikan restoranı diyebileceğim bir mekanda benim damak tadımı az çok bilen arkadaşlarımdan benim için bir yemek seçmelerini rica ettim.
Dduk- Bok ki ‘ yi türkçeye çevirmek gerekirse Acılı Pirinç Çubukları en yakın çevirim olur. Gelgelim tabağa baktığımızda bizim anladığımız türde pirinç görmek mümkün değil. Karbonhidrat oranıyla öne çıkan pirinç çubukları sebzeler ve yumurtayla protein ve lif açığını da kapatmış ve çok lezzetli bir hal almış. Ayrıca acı bu kadar yakışabilir. Garsonların masaya sürekli soğuk su servisi yapması acı gerçeği ortaya koyuyordu. Orta sınıf bir restoranda 9 dolarlık bir fiyatı var Amerika şartlarında gayet güzel bir fiyat. Fırsatını yakalayanlar Dduk- Bok ki denemeli.
Yorumlar
Yorum Gönder